Werking van EPS korrels bij vloerisolatie

EPS-korrels zorgen voor verplaatsing van kou en vocht naar de bodem van de kruipruimte. Dat werkt als volgt: natte voorwerpen drogen sneller naarmate ze warmer zijn. Denk bijvoorbeeld aan een regenbui in de zomer op een warm wegdek.

Bij droging gaat water over in waterdamp. In een gesloten ruimte condenseert de waterdamp weer tot water op koude voorwerpen. In een kruipruimte is dit onderin op de zandlaag. Via de tussenruimten tussen de EPS-isolatie stroomt er weer vochtige lucht naar beneden, waar de waterdamp weer condenseert. Enzovoort. Er vormt zich dus geen condensatiewater tegen de vloer, waardoor deze kurkdroog blijft.

De lucht in de kruipruimte wordt dus steeds droger. Omdat droge lucht een slechte warmtegeleider is, werken EPS-korrels dus zowel vocht- als warmte-isolerend. Hoe dikker de isolatielaag tussen de koude bodem en de warme vloer, des te groter is het temperatuurverschil en des te droger is de kruipruimte.

Meer weten of offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

  • * velden zijn verplicht.

Werking van EPS-korrels

Hoe werken EPS-korrels? Wilt u meer warmte en comfort in huis? Kies er nu voor om uw huis te isoleren en geniet van een aangename en warme vloer. Met luchtige EPS-korrels bestrijdt u kou en vocht in uw woning. Voordelige Vloerisolatie staat voor u klaar om voor u een comfortabele leefomgeving te creëren.

Meer warmte in huis door EPS-isolatie

Wilt u van een koude vloer in huis af of is uw vloer vochtig? De oorzaak hiervan is een vochtige kruipruimte. Hier kunt u iets aan doen. EPS-isolatie zorgt ervoor dat uw vloer droog, warm en comfortabeler is. Bovendien is het een levenslange investering en zal deze isolatie u kosten besparen op uw energierekening. Wilt u meer gemak in uw woning? Laat Voordelige Vloerisolatie dan nu uw huis isoleren met EPS-korrels.

Wat zijn EPS-korrels?

Geëxpandeerd polystyreen, oftewel EPS, is een van de goedkoopste isolatiematerialen. Het bestaat uit piepschuim en zorgt voor veel voordelen in uw woning. Deze piepschuimkorrels bestaan voor 98% uit lucht. De EPS-korrels zijn ongevoelig voor vocht en vormen zo een uitstekende oplossing tegen een vochtige kruipruimte. Er is slechts een dunne laag nodig, gemiddeld 35 cm,  om goed te kunnen isoleren. Daarnaast zijn de korrels erg licht; ze blijven drijven op een eventuele laag water in de kruipruimte en dat bevordert de isolerende werking.

Een kurkdroge vloer door EPS-korrels

EPS-korrels dirigeren kou en vocht naar de bodem van de kruipruimte. Door het natuurkundige spel tussen vochtigheid, opdrogen, waterdamp en condensatie vormt zich door de EPS-korrels geen condensatie tegen de onderkant van uw vloer. Daardoor blijft deze kurkdroog. Ondervindt nu de gemakken van een droge vloer en isoleer uw kruipruimte.

Comfortabeler huis met een warme vloer

’s Ochtends bij het opstaan is het fijn als de vloer aangenaam warm aanvoelt. Zeker als u net uit bed stapt, is een koude, kille vloer erg vervelend. Begin de dag goed en geniet van een comfortabele, warme vloer met EPS-isolatie. Uw kruipruimte is de oorzaak van een koude vloer. Een dikke isolatielaag tussen de koude bodem van de kruipruimte en uw warme vloer, zorgt voor een droge kruipruimte. Koude voeten behoren tot de verleden tijd als u nu uw vloer laat isoleren bij Voordelige Vloerisolatie.

EPS-korrels voor elke kruipruimte

De isolatie van uw kruipruimte met EPS-korrels heeft veel praktische voordelen. De korrels zijn goed te doseren en zijn dus geschikt voor grote en kleine kruipruimtes. EPS-korrels zijn altijd geschikt voor het isoleren van uw kruipruimte. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw kruipruimte is, isolatie is altijd mogelijk. Hier zijn dan ook allerlei mogelijkheden voor. Wanneer de kruipruimte erg klein is, kunnen we de EPS-korrels bijvoorbeeld plaatsen met onze blaasunits. Voordelige Vloerisolatie zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van een warme en droge vloer.

Professionele isolatie door de nieuwste apparatuur

Nogmaals, isoleren met EPS-korrels is geschikt voor elke kruipruimte. Onze professionals staan altijd voor u klaar om een comfortabele woning te creëren. Het is daarbij van belang dat de korrels op de juiste manier worden geplaatst. We kijken naar de grootte van de kruipruimte en het doel van de isolatie. Wanneer dit duidelijk is, brengen onze experts de juiste laag in de kruipruimte aan. De blaasunits zorgen ervoor dat de korrels op de juiste plek komen en er niks wordt overgeslagen. Wij van Voordelige Vloerisolatie zorgen ervoor dat u met EPS-isolatie het gewenste effect bereikt in uw huis.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Kies nu voor een comfortabelere woning en isoleer uw kruipruimte. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden. Vul uw gegevens in en beschrijf het aantal te isoleren m2. Wij nemen snel contact met u op via e-mail of telefonisch. Om een goed beeld te krijgen van de isolatie, maken wij een offerte op maat.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Voordelige Vloerisolatie beantwoordt graag al uw vragen op het gebied van isoleren. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina. Wij reageren zo snel mogelijk op uw opmerkingen en vragen.

Contact

VoordeligeVloerisolatie.nl

Steenwijk

0611448402