Last van een vochtige kruipruimte? Lees hier hoe dit op te lossen is!

Kom meer te weten over een vochtige kruipruimte

Heeft u ook last van een vochtige vloer terwijl de verwarming hoog staat? De oorzaak hiervan is een vochtige kruipruimte. Lees verder en ontdek welke oorzaken ervoor zorgen dat de kruipruimte niet goed is geïsoleerd. Direct contact opnemen om uw vochtige kruipruimte op te lossen? Vul onderstaand formulier in:

  • * velden zijn verplicht.

Wat is een kruipruimte?

De kruipruimte is de ruimte onder de vloer van de begane grond. Door een luikje kan men de kruipruimte bereiken. Dit luikje bevindt zich meestal onder de deurmat en is een vochtige ruimte. In de kruipruimte zijn vaak allerlei leidingen te vinden die via de kruipruimte de woning binnengaan. Ook dient deze ruimte als afscheiding tussen het huis en de ondergrond. De vochtige kruipruimte is vaak ook de plek waar ongedierte te vinden is. Kampt u ook vaak met een vochtige vloer? Lees hieronder wat de oorzaken precies kunnen zijn.

Houd de ventilatieroosters schoon

Er zijn verschillende oorzaken voor een vochtige kruipruimte. Het kan zijn dat uw ventilatieroosters dichtzitten of dat er juist vocht via openstaande ventilatieroosters binnenkomt. Het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan deze ventilatieroosters wanneer u last heeft van vochtige vloeren. Door de roosters goed schoon te houden, kunt u ervoor zorgen dat de ruimte op temperatuur blijft en er lucht en dampen kunnen worden afgevoerd.

Houd water buiten uw woonkamer

Een andere reden voor uw vochtige kruipruimte is weinig of slechte isolatie. Dat zorgt er namelijk voor dat het vocht, van bijvoorbeeld dampen van kou of grondwatervocht, gemakkelijker door uw eigen vloer dringt. Daarnaast kan vocht ook door de fundering van muren komen of kunnen buitenmuren zelfs beschadigd raken, waardoor water kan binnendringen.

Stop nu met onnodig stoken

Wanneer er te veel vocht in uw kruipruimte zit, kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw woning. Een nattige kruipruimte kan bijvoorbeeld uw energierekening doen stijgen. De ruimte kan er namelijk voor zorgen dat uw muren en vloeren koud(er) worden. Wanneer u hier niet van de hoogte bent en dit onopgemerkt blijft, zult u waarschijnlijk meer stoken om de warmte vast te houden, waardoor de energierekening onnodig hoger uitvalt.

Schimmels en ongedierte tegengaan

Er zijn veel leidingen te vinden in de kruipruimte die in verbinding staan met de keuken en de badkamer. Wanneer de kruipruimte te vochtig is, is er kans dat de leidingen corroderen. Ook kan het hout- en betonwerk op deze manier worden aangetast. Daarnaast is een vochtige kruipruimte erg aantrekkelijk voor schimmels en ongedierte.

Isoleer uw kruipruimte

Wilt u af van ongedierte en wilt u het ontstaan van schimmels tegengaan? Om alle nare gevolgen van een vochtige kruipruimte tegen te gaan, kunt u uw kruipruimte isoleren. Het isoleren van deze ruimte zal u meer comfort geven in huis en een einde maken aan het gevecht tegen vocht en kou. Stook niet meer onnodig extra en isoleer uw kruipruimte bij voordeligevloerisolatie.nl. Wij isoleren uw kruipruimte met de nieuwste apparatuur voor een optimaal resultaat en een comfortabele, warme woning.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Wilt u uw kruipruimte isoleren? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan. Door uw gegevens achter te laten en het aantal te isoleren m2 in te vullen, kunnen wij een goed beeld schetsen van de situatie. Wij nemen contact met u op via e-mail of telefonisch. Met uw informatie maken wij voor u een vrijblijvende offerte op maat.

Heeft u vragen over uw vochtige kruipruimte?

Wilt u meer weten over uw vochtige kruipruimte en de oorzaken daarvan? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

 

Contact

VoordeligeVloerisolatie.nl

Steenwijk

0611448402