Wooncomfort

Prettiger leefomgeving door EPS-korrels

Het is voor een ieder belangrijk dat men zich prettig en behaaglijk voelt in zijn eigen huis. Dit prettig voelen in het eigen huis noemt men ook wel wooncomfort. Of het woonklimaat in een vertrek behaaglijk is, hangt grotendeels af van de temperatuur en de vochtigheid. Die factoren zijn met EPS-korrels goed te reguleren.

De invloed van temperatuur op het wooncomfort

Hoe kan het dat de verwarming hoog staat en iemand toch koude voeten heeft? Binnen een vertrek kunnen vrij grote verschillen bestaan in temperatuur. Hoe dichter iemand zich bij een koud oppervlak als een raam, deur, vloer of muur bevindt, des te onbehaaglijker het op die plek zal aanvoelen.

Zo kan een vloer die koud aanvoelt een onbehaaglijk gevoel opleveren, ondanks dat de luchttemperatuur 20 graden of meer is. EPS-korrels in de kruipruimte hebben tot gevolg dat de vloertemperatuur daarboven maar liefst 4 graden stijgt. De gemiddelde temperatuur van de lucht in een ruimte en die van aangrenzende oppervlakken is bepalend voor de behaaglijkheidstemperatuur. Ideale vloerisolatie dus.

Muren, ruiten of vloeren die niet of slecht zijn geïsoleerd hebben een lagere gemiddelde ruimtetemperatuur tot gevolg. Alleen een verhoging van de luchttemperatuur kan dan de ruimtetemperatuur weer doen stijgen. Dit gaat ten koste van hogere stookkosten. Ook al draait men de verwarming omhoog, in de buurt van koude ramen, muren of vloeren zal men dit als onprettig (onbehaaglijk) ervaren.

De invloed van vocht op het wooncomfort

De relatieve luchtvochtigheid is bepalend of iemand zich behaaglijk voelt of niet. Voor de mens is een relatieve vochtigheid tussen 40% en 80% prima. Als de relatieve vochtigheid echter daalt tot beneden 30% -bijvoorbeeld in de winter- kunnen mensen een uitgedroogd gevoel krijgen. Dat is dus verre van behaaglijk.

Is het in een woning bijzonder vochtig, bijvoorbeeld door een niet-geïsoleerde kruipruimte met openingen naar bovengelegen etages, dan kan de relatieve vochtigheid oplopen tot boven de 85%. Deze situatie is bijzonder nadelig voor de woning en de goederen die zich hierin bevinden. Dit geldt ook zeer zeker voor de bewoners: men zal zich onbehaaglijk voelen en dit is zeker niet bevorderlijk voor de gezondheid. 

Meer weten of offerte aanvragen?

Vul dan onderstaand formulier in en klik op verzenden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

  • * velden zijn verplicht.

Contact

VoordeligeVloerisolatie.nl

Steenwijk

0611448402